20. elokuuta 2011

Oikeita datshoja

Ensimmäinen heinäkuuta me hyppäsimme junaan, Tolstoihin tarkemmin. Meitä oli hytillinen, pojat yläpedeillä ja tytöt alhaalla. Vietimme viikonlopun Moskovassa jonka jälkeen jatkoimme taas kiskoilla. Toteutimme suurimman matkustamiseen liittyvän haaveeni halkaisemalla Siperian. Vei viisi päivää ja neljä yötä ennen kuin seuraavaksi jäimme junasta. Irkutskissa. Etelä-Siperiassa.


Ja mitenkö sain päiväni kulumaan junassa. Oi sentään. Ihan vain ikkunasta katselemalla. Uneksimalla ja haaveilemalla. Datshasta tietysti. Taitoimme liki 6 000 kilometriä kiskoja nähden tuhansia toinen toistaan viehättävämpiä venäläisiä pieniä torppia. Ne olivat sykähdyttävillä väriyhdistelmillä maalattuja, joskus ehkä ahtaita, parhaimmat päivänsä nähneitä. Mutta kasvimaat. Ne olivat loistossaan!10 kommenttia:

 1. Ihana matka, sama on haaveissa minullakin! Äiti ja isä onkin sjo reissun kertaalleen taittaneet ja sekös lisäsi minun haaveiluani... Ihania kuvia, oman datsan kun sais....

  VastaaPoista
 2. En ihmettele, että tuli torppakuume! Ihanan sympaattisen näköistä. :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista! Mieheni on matkustanut junalla Mongoliaan. Samaa fiilistä...

  Taitaa olla aika vaikeaa tuo datshojen osto, vai mitä?

  VastaaPoista
 4. Kuin matka menneisyyteen, kaunista.

  VastaaPoista
 5. @kaikki: Ihana matka. Ihana. Sen voimin sateiseen syksyyn.

  VastaaPoista
 6. Oi, vau! Ihanan erilaista matkailua!

  VastaaPoista
 7. Oihh! Mahtavia kuvia!!! Rakastan junia j rautateitä. Ja nuo Venäjän maisemat tuovat paljon mmuistoja mieleeni. Kiitos!

  VastaaPoista
 8. @Dooda: Niin. Juuri sellaista.

  @Anni: Tämän matkan jälkeen juna tuntuu melkein ainoalta tavalta matkustaa. Ihanalta.

  VastaaPoista