17. toukokuuta 2011

Vaalentunut sormiparketti

Lupasin jo aikaisemmin dokumenteerata äidin tuunatusta lattiasta. Hänen vanha kellastunut sormiparketti hiottiin ja käsiteltiin aavistuksen valkoisella sävyllä. Aallon koivuinen tuolin jalka paljastaa oikean sävyn. Jälki on ihanan matta ja tasainen. Onnistunut. Ilme muuttui niin, ettei sitä meinaa enää edes tunnistaa samaksi kodiksi. Samalla äiti joutui ihan uuteen sisustuskierteeseen. Nyt kun kaikki muukin kellastunut täytyy korjata.

Joku vastaava käsittely tarvitaan myös meidän uuden kasarikodin parketille. Varmasti.12 kommenttia:

 1. Waude, todella tyylikäs. Täytyy näyttää miehellekin nämä kuvat!

  Meidän kellastunut parketti huutaa myös hiontaa ja uutta pintaa. Minua kiinnostaisi myös mustaksi tai ruskeanmustaksi petsattu versio. Voisi olla aika makea, jos seinät ja katto olisivat valkoiset...

  Mitäs väriä itse suunnittelet kotiisi?

  VastaaPoista
 2. Millä aineella tuo lattia vaalennettiin?

  VastaaPoista
 3. Tulipas siitä upea! Näyttää käsittelyn jälkeen ihan raikkaalta vaahteralta, vaikka lienee tammea.

  VastaaPoista
 4. Mä luin monta kertaa, että Vaalentunut sormipaketti. Sit katoin kuvaa ja taas otsikkoa ja olin että HÄ? :)
  Joopa joo. Hieno on paRketti.

  VastaaPoista
 5. Hienoa että viitsitään vähän nähdä vaivaa lattiaratkaisun eteen eikä ainainen ykkösvaihtoehto "laminaatit päälle" iske nurkan takaa :). Katellu omaa parkettia ja kolhujen kestämättömyyttä sillä silmällä että joku kaunis päivä sillekin pitää jotain tehdä...

  VastaaPoista
 6. @Nonna: Kyllä meillekin tulee valkoinen. Ehkä jopa aavistuksen vaaleampi kuin äidille. Mutta läpikuultava silti. Jänskää!

  @mp: Kysyin tämän jo äidiltä, mutta unohdin. Tarkistan asian vielä.

  @Naku: Tammeahan tuo on. Vaan eipä enää näytä siltä.

  @Viivi: Niin onkin!! :)

  @Laura: Kyseessä on siis parketti. Hih. Tiedän kyllä tunteen, kun kirjaimet eivät meinaa asettua paikoilleen. Sellaista sattuu.

  @Anni: Samaa mieltä. Tämäkin oli ensimmäinen kerta kun kyseinen parketti hiottiin. Olisi ollut silkkaa haaskaamista vaihtaa uuteen, kun vanhastakin sai näin upean.

  VastaaPoista
 7. Hieno on! Saakos kysyä vähän hintahaarukkaa? Olen haaveillut samantapaista hoitoa omalle tammiparketille, joka ei vain vielä ole tarpeeksi huonossa kunnossa ;)

  VastaaPoista
 8. Hei, minua pyydettiin tekemään tunnustuksia blogissani ja sen jälkeen välittämään tätä tunnustuspalkintoa eteenpäin. Perustelut siihen miksi laitan tämän sinulle löytyvät blogistani :)

  VastaaPoista
 9. Heippa,

  kaunis lattia! meillä samanlainen projekti edessä ja mietin juuri sopivaa ainetta. Lattiamies suositteli petsiä mutta vahapintakin ois kyllä kiva :)
  Mitä teidän äiti käytti?

  VastaaPoista
 10. @aikuistumassa: lattian hiominen oli mielestäni suhteellisen edullinen. 20 e neliö ja vähän korjauskuluja päälle. Siitä sitten kotitalousvähennykset pois. Tämä ei kylläkään ole uudenmaan hinta. Joudutaan menemään aavistus sen ulkopuolelle.

  VastaaPoista
 11. @meritähti: Kiitos. Olet ihana.

  @anonyymi: petsillä tämäkin on vedetty. Sen tarkempia tietoja ei remonttimieheltä herunut. Suosittelen kyllä kaikille.

  VastaaPoista