15. lokakuuta 2010

Lokakuussa
Tänä vuonna viljelyn aloittanut hämmästelee, miten satoa voi saada vielä lokakuussa. Mangoldia riittää edelleen salaattiin, leivän päälle ja lasagneen. Kukkivia maksaruohoja tuodaan sisälle maljakkoon. Vaan ei enää kauaa. Tänään aamulla oli jo niin kirpakkaa, niin kirpakkaa. Ajatella, miten vihreältä lokakuu voi kuitenkin näyttää!!!

Monta päivää kestäneen siivousurakan päätteeksi palkitsin itseni syksyisillä parvekekukilla. Kesäksi en niitä saanut aikaiseksi. Ja syksyäkin ajatellen olen kai aika myöhässä. Kaupoissa kun viritellään jo jouluosastoja. Pliiiiis, ei vielä. Ei ihan vielä joulua.

4 kommenttia:

 1. Ei tosiaan vielä joulua, huh. Mutta mangoldivinkkejä olisi kiva saada! Itsekin innostuin viljelemään sitä tänä vuonna ekaa kertaa ja vasta viime viikonloppuna minäkin tyhjensin mangoldiruukun kompostiin. Ensi vuonna viljelen taas - ja toivon mukaan syönkin satoa enemmän. Intoudun aina kasvattamaan kaikkea, mutta emme juuri syö oman maan antimia. Persiljaa meni kyllä juuri pakastimeen isot satsit talvea odottamaan.

  Kaunis parvekeasetelma!

  VastaaPoista
 2. Mangoldi kuulostaa kannattavalta tuttavuudelta! Sitä nähtäneen meillä minikasvimaalla ensi kesänä, mikäli muisti pelaa ;)
  Aivän ihana syysistutus teillä parvekkeella, näyttää makealta ikkunalaudan kaunistuksien lomasta.

  (Ja siitä joulusta: Ei todellakaan vielä! Miksei lokakuuta ja marraskuuta saisi olla ollenkaan, vaan heti rynnätään joulun kimppuun?)

  VastaaPoista
 3. Mä olenkin aina välillä miettinyt mitä palstallenne kuuluu. Hienoa että satoa riittää vielä ja että sadolle on käyttöä. :) Tuliko muuten paljon raparperia kesällä?

  Kaunis on parvekeasetelma, todellakin.

  VastaaPoista
 4. @Jenni: Mitään ihmeitä en mangoldista ole saanut aikaiseksi. Salaatissa olen käyttänyt eniten, mutta myös lasagneen se sopi ekstrana hyvin. Ihastelin kesän ja syksyn aikana monesti mangoldista tehtyjä kääryleitä, mutta tältä kaudelta jäi tekemättä. Säästetään jotain myös ensi kesään.

  @Milla: Suosittelen kyllä mabgoldia ja lupaan muistuttaa sua siitä. Kyseinen salaattilaji (?) on varsin tuottoisa ja maistuukin joltakin.

  @Anonyymi: No palstalle kuuluu... ihan hyvää... Sen jälkeen kun kaasupullosta loppui syksyllä kaasu, into on karannut. Ainakin kanssaviljelijästä. Syystoimet ovat vielä vähän vaiheessa, mutta luotan tässä kohtaa taas enemmän kevään intoon. :)

  VastaaPoista