22. heinäkuuta 2010

Le France

Kodin arvo ja merkitys kiillottuu, kun viettää pitkähkön ajan muualla. On ihana palata takaisin kotiin, omiin nurkkiin. Purkaa laukut, pestä pyykin, sijoittaa tuliaiset omiin paikkoihinsa. Lyhyempiä kesäretkiä on vielä edessä, mutta nyt minulla on pause päällä. Pari päivää.

Vietimme viimeiset kaksi viikkoa Ranskassa. Vähän Pariisia ja sitten reilu viikko auton kanssa maaseudulla. Ristiin rastiin ilman sen tarkempia suunnitelmia. Ei etukäteen tehtyjä hotellivarauksia. Välillä ei karttaakaan. Eteen tuli mitä sattui, kuten nämä ihanat antiikkimarkkinat Chinonissa.
Pariisiin menijälle vastaavat antiikkimarkkinat (Porte de Vanves) on tarjolla joka viikon lauantaina ja sunnuntaina kaupungin eteläpuolella. Markkinat ovat aidot ja hinnat himppusen Suomea halvemmat. Valikoima on kiistatta mielenkiintoisempaa kuin Suomessa ja täydennystä erilaisten viinilasien kokoelmaan oli helppo hankkia. Porte de Vannesissa on myös runsaasti vanhoja vaatteita. Metro Porte de Vanves, kadut Avenue Georges - La Fenestren ja Avenue Marc-Sangrnier.

Palaan Ranskan matkaamme kesän aikana varmasti vielä monta kertaa. Näytettävää on hurjasti. Paljon kokemuksia. Tunnelmapaloja. Inspiraatioita. Ihana loma.

3 kommenttia:

  1. eksyikö viinilaseja siis matkaan, vai kenties tuo ihana vihreä öljylamppu?

    VastaaPoista
  2. @TeklaW: Yhden lasin toin tuliaisena, kuten aina. Öljylamppua hiplasin, mutta kun meillä oli pienehkö auto ja neljä tyyppiä, en viitsinyt hamstrata. Kaunis se oli kuin mikä, vaikka kuuppa puuttuikin.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, että lasikokoelmasi sai uuden jäsenen :)-tykkään!

    VastaaPoista