26. heinäkuuta 2010

Ranskalaisia puutarhoja vol. 1

Palstatohotuksen myötä puutarhoista on tullut yksi lomakohteideni uusista suosikeista. Ja Ranskahan sopi tähän teemaan mainiosti. Kokonaiset kaksi viikkoa olivat yhtä kukkivaa loistoa. Kameran muistikortti täyttyi inspiskuvista nopeasti ja puutarhaunelmia on nyt enemmän kuin koskaan.

Avaan loma-albumia kolmen eri kohteen osalta. Ranskalaisten puutarhojen sarjan aloittaa se tunnetuin, Versailles. Hyvin positiivinen yllätys, jonne voisi palata uudelleenkin. Paljon jäi näkemättä ja näköjään yksityiskohdat kuvaamatta. En malttanyt pysäyttää fillarin vauhtia.


Versaillesissa houkutti myös Marie Antoinetten puutarhan maaperälle rakennuttama paimentolaiskylä, kuningattaren leikkikenttä. Valitettavasti Marie Antoinetten Domaine oli maanantaina suljettu ja tyydyimme pyöräilemään sen ympäri muurien ulkopuolella. Kurkistelimme rakosista.

Vinkkejä:
- Mikäli haluat tutustua sisätiloihin, tarkista etukäteen, että linnat ovat auki.
- Vuokraa fillari. Mukaan eväät ja viltti. Tee retki.
- Varaa aikaa kokonainen päivä.

4 kommenttia:

 1. Herkkua! olen itsekin päässyt samoista maisemista nauttimaan, mutta silloin oli vähemmän kukkaloistoa kun taisi olla loppusyksy, eli uusi reissu olisi siis kesällä ;)

  VastaaPoista
 2. Tuonnehan haluaisi nyt uudestaan kun tuollaisia kuvia näyttelet (teininä kävin enkä siitä muista paljoakaan, joten sitä ei lasketa). Laitetaan täällä korvan taakse tuo mahtava pyöräilyidea, jospa joskus...

  VastaaPoista
 3. Huomioni kiinnittyi heti kuvaan jossa leikataan pensasta. En ollut tullut ajatelleeksi että puutarhurit käyttäisivät "muotteja", mutta loogistahan se lienee. Tarkkuutta se vaatii varmasti noinkin.

  Lapsuuden Aku Ankka -lehdissä pensaiden leikkaus hoidettiin ihan käsivaralla... :D

  VastaaPoista
 4. @TeklaW: Eikun uusi reissu suunnitelmiin. Ensi kesäksi.

  @Criss: Jotenkin musta tuntuu, että palaatkin vielä Pariisiin. Joskus.

  @Anonyymi: Todellakin pensaat leikattiin muoteilla. Hidasta touhua, nimittäin pyörälenkkimme jälkeen puutarhurit olivat edenneet vain muutaman puun!!

  VastaaPoista