7. syyskuuta 2011

Tsing - Tsing - Tsingis Khan

Junamatka sen kun jatkui. Se oikea Trans Siberian juna menee Moskovasta Vladivostokiin. Meitä kiinnosti tässä kohtaa kuitenkin enemmän etelä ja määränpäänä Peking. Suuntasimme Mongoliaan. Ihanaan Mongoliaan.

Satuimme pääkaupunkiin Ulaan Baatariin Naadamiksi. Juuri siihen aikaa vuodesta, jolloin kaupungissa todella tapahtui jotain. Osallistuimme hulinaan ja seurasimme innostuneina painia ravintoloissa. Innostuneina. Painia. Pelkäsimme taskuvarkaita, vaan turhaan. Ihastuimme. Heti alusta alkaen. Yön jälkeen hyppäsimme jeeppiin.

Tutustuimme maan historiaan. Museossa, matkakirjoissa, aukioilla, teiden varsilla, oppaan kertomana. Tajusimme kaiken kulminoituvan häneen yhteen suureen. Tsingis Khaniin. Kuvassa vain yksi versio hänestä. Ja me lauloimme. Tiedätte kyllä mitä.

Tsingis Khan oli suuri. Ja mahtava. Niin olivat maisematkin.


Näimme ensimmäiset jurtat. Siis jurtat. Niiden takiahan tätä matkaa oli tehty. Että pääsisimme nukkumaan niissä.


Ja niinpä me etsimme meidän omaa jurttaa. Sitä, jonne matkanjärjestäjä suunnitteli meidät vievänsä. Ajoimme halki Tereljin kansallispuiston. Ja ylitimme joen. Autolla. Oli liki, ettei passi kastunut.

Meillä oli osoitteena tietty vuoristo ja tietty sola. Etsimme ja etsimme. Paimentolaisilla kun ei ole sen tarkempaa osoitetta. He liikkuvat ruohotilanteen mukaan.
Ja kun meidän jeeppi hyytyi matkalla, pojat työnsivät sen uudelleen käyntiin. Työnsivät ainakin kuusi kertaa.

Mutta mikäs oli jurttaa etsiessä, kun haukoimme vain henkeä.
Mikäs oli etsiessä.


Voimme suositella. Majoitus ja retkijärjestelyt: Nassan tours

5 kommenttia:

 1. Tämä matka on hieno. Saan kuvista ja sanoistasi valtavasti. Mitä se on ollut siellä. Katsoin muutama ilta sitten elokuvan, missä miehet kävelivät Baikalin rannoilta Intiaan saakka. Se elokuva oli The way back.

  VastaaPoista
 2. Mahtavia kuvia ja huikean näköistä maisemaa! Ihan heti en ole tonne lähdössä mutta tallensin silti Nassanin osoitteen, josko joskus vaikka...?

  VastaaPoista
 3. @Jonna: Kiitos sanoistasi! Ja tuon leffan pistän korvan taakse. Talven aikana tulee varmasti se hetki, jolloin pengon tuon käsiini.

  @Meritähti: Kiitos. Nassanissa suosittelen etenkin retkien järjestämistä. Viiden dollarin majoituskin hintaansa nähden ok. :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen entistä varmempi, että aion vielä joskus seurata teidän jalanjäljissä.. tai siis samoja raiteita :)
  Ihan mieletön matka!

  VastaaPoista
 5. @Tiia: Suosittelen, suosittelen, suosittelen. KAIKILLE!

  VastaaPoista