28. elokuuta 2011

Kurkistin sisälle datshaan

Baikalissa sijaitsevalla Olhonin saarella asuu kesäisin 3000 ihmistä. Tuhat heistä talvehtii. Jokaisella on oma pienoinen mökkinsä. Ei rannoilla, vaan 70 kilometriä pitkän ja 30 kilometriä leveän saaren muutamassa kylässä. Maa on karua ja päällystettyjä teitä ei ole. Kasvimailla ei siis täällä juuri koreilla. Aidoilla, ikkunoiden luukuilla ja muilla puukoristeilla kylläkin. Eräällä iltakävelyllä ihastelin aitoja ja yritin kurkistaa sisälle datshaan. Tallensin mun lempivärin vihreän eri sävyjä.

Tiesittekö muuten, että Baikal järvessä on enemmän vettä kuin koko Itämeressä?Sitten me hyppäsimmekin jälleen junaan. Hämmentävät kaksi viikkoa Venäjällä olivat takana.

6 kommenttia:

 1. Voi taivas, että osaa olla ihania kuvia ja kaunista!!! Niin kiehtovan satumaista...

  VastaaPoista
 2. Tuo sään ja ajan kuluttamana lautaseinä/aita on niin upean näköistä, että tekisi mieli ladata peräkärry täyteen painekyllästettyä lautaa ja ajella vaihtamassa ympäri kyliä sitä noihin ihanuuksiin!

  VastaaPoista
 3. @Maikki: Kaunista. Todellakin. En tiedä mitä odotimme Baikalilta, mutta olimme jokseenkin hämmentyneitä näkemästämme. Niin kaunista.

  @Marko: Kyllä. Justiinsa noin. Plärään noita lautakuvia ees ja taas. Tekisi mieli tehdä muutamasta iso juliste ja laittaa kehyksiin.

  VastaaPoista
 4. Mahtavia tunnelmia, muotoja ja värejä, vaan kuinkahan mukava noissa on asua...

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista lukea matkastanne ja vielä hienojen kuvien kera! Venäjä kiehtoo itseäkin, varsinkin nyt kun ystävä lähti Murmanskiin asumaan. Jännittää hänen talvi siellä pohjolan perukoilla. Nuo ikkunat on ihania...alkaa heti kuvittelemaan millaista on sisällä.

  VastaaPoista
 6. Ihanat nuo koristeellisesti maalatut ikkunalaudat!!! Saat kertoa tarkemman sijainnin niin haen ne sieltä pois ;) tekisin pöydän ja upotettuna siihen keskelle.. *suunnittelee jo matkaa*

  VastaaPoista