22. kesäkuuta 2010

New York, New York

Olen lomalla - ihanaa.

Käänsin lomavaihteen päälle rivakasti viettämällä viime viikon Nykissä siskon kanssa. Ensimmäinen kerta Omenassa, muttei taatusti viimeinen. Huippu kaupunki - mutta niinhän kaikki sanovat. En tee poikkeusta.

Dokumentoitavaa olisi paljon, mutta listaan viikon huiput kahdeksaan. Suosittelen ja toivon muidenkin eksyvän samoille kulmille.

Limelight marketplace, 47 West 20th Street
Limelight marketplace on vanhaan kirkkoon rakennettu ostoskeskus pullollaan valikoituja lux-tuotteita. Koruja, laukkuja, kosmetiikkaa, herkkuja, kenkiä. Tuntui melkein väärältä, kun alttarilla myytiin t-paitoja. Nautin kuitenkin kovasti, Suomessa kun tämä ei olisi mahdollista. En itse raaskinut tuhlata tänne dollariakaan, mutta näkemisen arvoinen kirkko varmastikin oli - holvikaarineen kaikkineen. 

ABC Carpet & Home, 888 Broadway
 

Olen varmastikin nähnyt monia sisustustavarataloja, mutten mitään vastaavaa; ABC Carpet & Home on kuudella kerroksella aivan omaa luokkaansa. Koko asunnon voisi ostaa täältä pienintä yksityiskohtaa myöten. Etenkin matot olivat fantastisia. Runsaat esillepanot ja vanhan tehdaskiinteistön miljöö sai haukkomaan henkeä. Aina kun hissin ovet uudessa kerroksessa avautuivat, yllättyi ihastuksesta. Tyyli kerroksissa oli yhtenäinen, mutta silti niin erilainen. Ja jos tykkää Lontoon Conran Shopista, se löytyy ABC:n alimmasta kerroksesta.

Strand-hotellin kattoterassi, 33 West 37th Street


Strand-hotellin kattoterassin näkymät ovat huimat ja tunnelma pilvissä. Huikea paikka olla lähes kaiken yläpuolella ja summailla päivän tapahtumia. Juomat olivat 15 dollarin hujakoilla ja meno tyylikästä, muttei liian fiiniä. Maisemaa tarjosi Empire state building viikonlopun juhlavalaistuksessa. Haluan takaisin. 

Soho ihan sellaisenaan
Soho on fiilistelyä alusta loppuun saakka, ihan sellaisenaan. Sopii yhtä hyvin päivä- kuin iltakävelyllekin. Mahtavia putiikkeja, upeita näyteikkunoita, jätskiä ja rento meininki.

Manhattanin asunnot


Koko kaupunki kelpaa loistavasti asuntovakoiluun. Manhattanin lukaaleissa ikkunoilla on kokoa, huoneilla korkeutta ja esteenä ei ole verhoja. Kurkkimista helpottaa yöajelu kaksikerroksisella. Lempipuuhaamme oli myös Central parkin laitakaduilla vaeltaminen pimeällä. Tuli niskat kipeäksi, mutta se oli pieni vaiva haaveilusta.

Magnolia bakery, 200 Columbus AvenueTämä kuppikakkupaikka on tuttu SATC:sta. Oli pakko kokeilla, mutta kerta riitti. Makeaa kuin mikä. Sopii kivasti piknik-evääksi myös pakkauksen puolesta.

Mamma Mia - Winter garden theater, 1634 Broadway


Odotetustikin loistava Mamma Mia laittoi olkapäät pyörimään. Harvemmin näkee teatterissa näin irrottelevaa ja laulavaa yleisöä. Saati esitystä. Myös puitteet sädehtivät. Trailerin voi katsoa täällä.

Purl Soho -lanka- ja kangaskauppa, 459 Broome Street


Ihana ihana lankoja ja kankaita myyvä Purl löytyy Sohosta. Putiikki on pieni, mutta pullollaan herkullisia värejä. Valikoima on todella laadukas, mikä näkyy kyllä myös hinnoissa. Jotain oli kuitenkin pakko saada. Tuli muutamat koristelangat syksyn lapasiin. Toivottavasti saan tuotokset näytille myöhemmin. Liikkeen keskellä oli pöytä, jonka ääreen oli kokoontunut naisia kutimineen. Näyttivät viihtyvän. Kaupan sivuilla on myös verkkokauppa ja ihana idearikas blogi käsityöläisille. Lisäksi sivuilla on loputtomasti linkkejä, joihin on ehdottomasti palattava syksyllä. Kesällä kun eivät kutimet kiinnosta.

---------------------

Ja sitten kun pääsisi ensi kesänä uudelleen. En panisi pahakseni.  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti