10. tammikuuta 2011

Langat piilossa

Joulupukki päätti tukea käsitöiden uutta tulemista vuonna 2011 tuomalla lahjaksi toivomani lankakorin. Tikausta. Ihanan pyöreyden sisään on nyt kätketty monta vaiheessa olevaa projektia. Pitää olla vaihtoehtoja, sillä joskus innostaa villa, toisena raaka pellava, uutena ontelokude. Joskus jaksaa keskittyä paremmin kuin toisena. Sukkaan, joulukoristeisiin, säilytyskoriin, tyynynpäällisiin. Joka tilanteeseen ja tunnelmaan. Omansa. Nyt ihanasti piilossa.
8 kommenttia:

 1. Hei! Lankakori ei ole koskaan liian iso. Päinvastoin. Joskus tulee mieli ostaa uusia lankoja, vaikkei vielä tiedä, mitä niistä tulee. Isosta lankakorista voi myös tehdä löytöjä: hei, onko minulla tätäkin lankaa?

  VastaaPoista
 2. @Aikku: Teen usein heräteostoja langoista. Mietin myöhemmin, mitä niistä tekisin. Ja välillä tosiaan käy niin, että hankinnat unohtuvat. Voi sitä löytämisen riemua!!! :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Täällä uusi blogisi seurailija & oman blogin aloittelija.

  Hienon lankakorin pukki toi! Mulla vähän sama ongelma; heräteostoja, keskeneräisiä projekteja, lattialla lojuvia lankakeriä & puikkoja. Lankakori pitäisi saada. Tekemistäkin olen miettinyt. Saa nähdä.

  VastaaPoista
 4. @Anu: Tervetuloa lukemaan ja kiva kun jätit merkin tännekin. :) Tee lankakori vaikka ontelokuteesta. musta tuntuu -blogissa siitä on väännetty kori jos toinenkin. Voisi toimia.

  VastaaPoista
 5. Jep, juuri sellainen on ollut yhtenä vaihtoehtona mielessä. Pieniä neliskanttisia olen ontelokuteesta virkkaamalla tehnytkin, sellaisia, joka sopii kynien ym. pikkutavaran säilytykseen.

  VastaaPoista
 6. @Anu: Mulla oli kunnianhimoinen tavoite tehdä ontelokuteesta pyykkikorit, mutta se kävi liiaksi ranteeseen. Sen verran vääntöä sen kuteen kanssa. Lankakoriksi voisi taipuakin. Näin myös jollakin ontelosta tehdyn pipon. Se oli makea se!

  VastaaPoista
 7. Hellou,

  harrastin tuossa tovin kanavasurffailua ja törmäsin (taisi olla LIV-kanavalla) ohjelmaan nimeltä Neulontakerho (alk.per. KnittyGritty). Ilmeisesti joka jaksossa opetellaan uusia tekniikoita ja malleja. Tällä kertaa vuorossa oli joku vinoneulonta (tai sinnepäin). Jopa kaltaiseni epäneuloja (ostan uudet langat ja puikot kerran seitsemässä vuodessa, enkä saa ikinä mitään valmiiksi koska kadotan / unohdan / luovutan työn jossain vaiheessa...) pystyi seuraamaan ohjeita. Tuli tunne että tuon minäkin osaisin... :D

  Muistin sun kirjoitelleen neulonta-aiheesta blogissasi, joten päätin palata kommentoimaan. :) Eli te kutomisesta jotain ymmärtävät, tsekatkaapas, josko ohjelma on mielestänne mistään kotoisin ja kertokaa sitten jos minunkin kannattaisi kokeilla (tällä kertaa puikot ovat vielä tallessa)...

  Terkuin,
  O

  VastaaPoista
 8. @O: Kiitos vinkistä. Pitääkin tsekata tuo. Ja hei, nyt tartut puikkoihin!! Se on NIIIN rentouttavaa. Aloita vaikka kaulahuivista. ;)

  VastaaPoista