18. huhtikuuta 2010

Kevään ensimmäiset mehiläiset
Klaus Haapaniemen suunnittelema Tikaun vihreä Bombroo-matto on kauan odotettu herkkupala. Se saapui meille eilen ja viimeisteli keittiön. On ollut yhtä hymyä koko viikonloppu. Huovutettu villamatto on kirjailtu mukavin värein ja kaikki on firman tapaan valmistettu käsityönä (maton tarina). Keittiössä piipahtaminen ei valitettavasti ainakaan harvene, niin mukavalta huopa tuntuu jalan alla.

Maton saapuminen vaikuttaa ratkaisevasti keittiön viimeiseen ongelmaan - verhovalintaan. Poimiako vihreän sävy matosta vai turvautuako tuttuun harmaaseen? Tämän päätöksen ja ompelu-urakan jälkeen keittiö olisi valmis - tältä erää.

19 kommenttia:

 1. Ihanan pehmeän ja värikkään näköinen! Tuo mukavasti keväistä eloa keittiöönne. M.

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä todella kaunis! Paljonko matto maksaa?

  VastaaPoista
 3. Hieno! Itsekin olen tuota ihaillut ja makkariin himoinnut, mutta eikö pelota pitää tuota keittiössä?

  Yksi huolimaton tomaatin halkaisu, epäonnistunut espressokoneen suodattimen tyhjennys tai pudonnut punaviinilasi ja itku tulisi ainakin minulle vai onko teillä erikseen ruuan laittoon piialle oma keittiö ja tuo edustuskeittiö on vai shampanjan dekantointiin, Alessin sitruspuristimen taustaksi ja artisokkien + leikkokukkien pitoon? :-)

  VastaaPoista
 4. Yllättäen ajattelin ihan samaa kuin edellinen kommentoija. :D Saatte kyllä olla varovaisia tuon maton kanssa touhutessanne keittiössä.

  VastaaPoista
 5. Hih. Hauskaa keskustelua. Etenkin, kun olen juuri tuota huolimatontomaatinhaljaisija-sorttia. Pitkän harkinnan jälkeen matto on oikealla paikallaan. Kaikki hankintamme ovat elämistä varten.

  VastaaPoista
 6. Hurjan kaunis matto, ja mun mielestäni on ihan oikealla paikalla. Tuo suloista pehmeyttä muuten aika virtaviivaiseen keittiöönne. Sopivasti kontrastia.

  Mitäpä jos teet kahdet verhot; toiset kevät-kesäkaudelle ja toiset syys-talveksi?

  VastaaPoista
 7. Oi vitsi, tuo mattohan on ihan mainio ja tosi kivalta näyttää teidän keittiö! Olen samaa mieltä että koti on tarkoitettu asumiseen ja mua ei ainakaan henkilökohtaisesti haittaa tahrat valkoisella sohvallani tai matollani...ainahan ne saa pestyä. :)

  VastaaPoista
 8. Ihana matto, niin pirteä! Tulee hyvä mieli.

  Minäkin mietin tuota kaksien verhojen ideaa... Keväiset ja talviset! =)

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Aivan upea matto! Olen aikaisemmin nähnyt vain violetin version, mahtavaa että teille löytyi lempivärissä.

  Minusta keittiö on juuri nappi valinta & teidänlaisesti rohkea. Makuuhuoneessa se olisi toki turvassa, mutta suotta myös katseilta piilossa.

  S.

  VastaaPoista
 10. Täälläpä hyviä ideoita verhoihin. Toivottavasti into ja pinna kestäisi kahdet ompelukset. Vihreät kesälle, harmaat syksylle. :)

  VastaaPoista
 11. Matto on ehdottomasti keittiön kiintopiste kaiken yksinkertaisuuden keskellä ja tuo mukavasti pehmeyttä kivilattialle. Ruskea ja ampiaisten keltainen käyvät kivasti keittiön tasoihin. Hyvä valinta!
  Nuppu

  VastaaPoista
 12. Matto on tosiaan piste i:n päälle. Upea keittiö muutenkin.

  Anu

  VastaaPoista
 13. Matto on saanut mukavaa palautetta. Kiitos siitä. :)

  VastaaPoista
 14. @sanna matilda: Mano se on. Hieno bongaus. ;)

  VastaaPoista
 15. Avasin jääkaappini. Ylähyllyltä putosi 500g jogurttipurkki, joka vei mukanaan alahyllyltä litran mustikkakeiton ja purkin raejuustoa. Ennen kuin viimeinen purkki oli maata ehtinyt koskettaa, ajattelin jo tätä juttua.

  Onneks on vain juuttia mun keittiön mattoni.

  VastaaPoista
 16. Matto on ollut keittiössä nyt vajaan vuoden verran. Ensin siihen räjähti kokispullo. Sen jälkeen keitetyt punajuuret koristelivat sen serpentiinikuvioin. Matto on silti kuin uusi. Vain pari pientä kellertävää osaa, jotka ainoastaan minä huomaan. Ei voi kuin ihmetellä maton materiaalia. Siitä irtoaa nimittäin kaikki.

  VastaaPoista
 17. Tuota ajattelinkin: hyvässä villamatossa on likaa hylkivää villarasvaa jäljellä, joten nopea reaktio tahran tultua pelastaa kyllä monelta murheelta . Ei pidä pestä mattoa kovin herkästi mattopesussa, ettei sen likaa hylkivät ominaisuudet muutu. Paperiin voi imeyttää kaatuneet nesteet .

  VastaaPoista