20. maaliskuuta 2010

Mistä sinä haluaisit juoda?
Luin monta vuotta sitten jostakin lehdestä jutun naisesta joka keräsi yksittäisiä erilaisia viinilaseja. Laseja oli kymmeniä ja naisen vieraille oli muodostunut omat lempparinsa. Tarina oli kiehtova.

Aloitin oman kokoelmani noin viisi vuotta sitten. Mitenkään erityisen aktiivinen en ole pyrkinyt olemaan, vaan laseja on hankittu Stokkan alesta tai kirppareilta. Milloin mistäkin. Reissuilta tuon yhden usein matkamuistoksi. Oma suosikkini on Köpiksen antiikkimarkkinoilta hankittu kirkas vihreä kristallinen. Lasi on vähän piskuinen muihin nähden, mutta toisaalta, se vaatii vain vähän tiheämpää täyttöä.

Vuosi sitten aloitin uuden kokoelman kuohuviinilaseista. Olen päässyt kahteen kappaleeseen.

4 kommenttia:

 1. Ihana idea! Viinin maistelu on muutenkin mukavaa, mutta tässä mieli veisi samalla mukanaan matkoille & muistoihin. Ties vaikka jo seuraavalta reissulta löytyisi itselle oman kokoelman ensimmäinen.

  Terkut lännestä,
  S.

  VastaaPoista
 2. oih! ihania tyylikkäitä kristallin kimalluksia, jokaisesta lasista huokuu kauniisti eri vuosien persoonat! itse olen niin koukussa myös kippojen keräilyyn... tosin viinilasien sijaan kerään vanhoja kahvikuppeja, sekä punasävyisiä pullalautasia ne päätyvät seinälle. t:tyyliharakka

  VastaaPoista
 3. @S: Nyt vain ensin kirpparille! Sitten matkoille. Sitten viinejä ja roppakaupalla muistoja illanistujaisiin.

  VastaaPoista
 4. @Tekla: Minäkin haaveilen kahvikupeista. Unelmissani laittaisin ne mummon mökkini keittiöön avohyllyille. Kaikki eri paria. Myös siis tämä mummon mökki elää vain haaveissa. Ehkä joskus. Harmillisesti Arabian kuppien hinnat ovat nykyään varsin korkealla.

  VastaaPoista