14. maaliskuuta 2010

Helmililjoja
Ruotsalaisista blogeista inspiroituneena halusin kotiin valkoisia helmililjoja. Se ei pääkaupungissa ollutkaan mikään helppo tehtävä ja loppujen lopuksi oli otettava järeämmät otteet käyttöön.

Valkoisia helmililjoja ei viljellä lainkaan Suomessa, joten ne ovat tuontitavaraa Hollannista ja siksi harvinaisempia. Näytin loppujen lopuksi riittävän surkealta, joten lähikukkakauppias ehdotti tilaavansa niitä, mikäli haluaisin. Ja halusinhan minä. Täydet pisteet palvelusta.

8 kommenttia:

 1. hei säilytäthän helmililjojen sipulit niin voin istuttaa sitten ne pihalle?
  Nuppu<3

  VastaaPoista
 2. @Nuppu: Vuoden päästä keväällä Suomessa viljelläänkin siis valkoisia helmililjoja. ;)

  VastaaPoista
 3. Ruotsissa ollaan hyvinkin paljon valikoimassa edellä, suomessa tämä johtuu siitä että kukkatukut eivät oikein ymmärrä vielä trendejä ja tilaavat sitä vanhaa samaa, toki myös hollannista, mutta valikoiman uusimista saa siis odottaa... onnea onnistuneesta trendikkäästä bongauksestasi ;)

  VastaaPoista
 4. Huiskula viljelee jo kotimaista valkoista helmililjaa. Sitä ihanuutta löytää pääsiäisenä Vintage Gardenista :)

  VastaaPoista
 5. Jotain on leijaillut ilmaan vuonna 2010... samaan sukuun päätyneet naisihmiset ovat ruvenneet bloggaamaan kuin hyvän haltijan taikasauvan iskusta! Ihanaa päästä teillekin kylään näin netissä! Hieno blogi - hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 6. @Tekla & Virva: Miten mahtavaa, että tämän maan upeimmat ja kauneimmat floristiikan ammattilaiset ovat päätyneet pienen blogini sivuille. Postaan tulevaisuudessakin kukista ihan vain saadakseni teidän asiantuntevia kommentteja muidenkin luettavaksi. Kiitos kiitos. :)

  @Milla: Kiva kun kävit. Mitä todellakin on tapahtunut? Onko kotona jotain vialla, kun naiset pakenevat verkkoon? Tai mikä kotona mahdollistaakaan tämän huikean luovuuden? ;) Tervetuloa kyläilemään muutenkin kuin netissä. :)

  VastaaPoista
 7. Onpas nättejä! Juu, en ole tuollaisia vielä täälläkään nähnyt.

  VastaaPoista
 8. Minä en ole kyllä nähnyt muita kuin sinisiä täällä Ruotsissa. Muistatko, mikä nimi on ruotsiksi?

  VastaaPoista