19. maaliskuuta 2010

Oi sitä tuskaa


Tätä kotia on asuttu nyt noin vuosi. Ennen kuin sohva voitiin kantaa sisään asunto vaati muutoksia. Seinät kaatuivat ja uudella seinällä muutettiin huonejärjestystä. Oviaukkoja suurennettiin, lattiaa uusittiin, oli päästävä eroon pintasähköistä ja lasikuitutapetista. Mieluisin muutos oli koko keittiön uusiminen.

Nyt kun pöly vuoden aikana on laskeutunut, voi kaivaa esiin nämä fiilispalat tuskan keskeltä. Itseasiassa remontti verotti sisustusintoa sen verran, että vuoden aikana kotiin ei ole ripustettu ainuttakaan verhoa tai taulua. Toisaalta viimeistellympää jälkeä tuleekin harkitsemalla – vaikka vuosia.

Nyt on kuitenkin taas aika innostua. On aika tehdä puhtaista pinnoista kotoisia ja meidän näköisiä. Sainkin siskolta riittävän hyvän verhovinkin, joka johti välittömiin tekoihin. Toimitus on viikon kuluttua. Tästä se taas alkaa.

2 kommenttia:

 1. Siis oikeesti, kirjoitit suoraan myös mun elämästä! Sama tarina täällä, vajaa vuosi sitten ostetussa asunnossa seinä kaatui, keittiö kokonaan uusiksi ja samoin kaikki pinnat ja olohuoneen valaistus. Tosin meille ei ole vielä(kään!) sohvaa kannettu sisään, etsin edelleen sitä täydellisetä (jota ei varmaan ikinä löydy) tai edes jotenkin kriteerit täyttävää. Kaikki verhot ja matot puuttuvat vielä, ei vaan ole ollut aikaa tai energiaa metsästää niitä.

  Olen samaa mieltä siitä, että parempi sisustaa harkiten ja hissukseen. Katselin juuri pari päivää sitten n. vuoden takaisia inspiraatiokuviani, ja huomasin miten paljon tämän hetkinen linja on muuttunut ja jalostunut niistä ensimmäisistä villeistä ideoista. Osa ratkaisuista on vahvistunut, ja osa taas mennyt ihan päälaelleen. Kun yhden päätöksen lyö lukkoon, sanelee se seuraavia päätöksiä toisinaan ihan uusiin suuntiin.

  Pimeän talven aikana en ole edes huomannut vähän keskeneräisiä maalaushommia nurkissa, mutta kevätaurinko paljastaa armottomasti maalarinteipin jäänteet ja toista maalikerrosta huutavat nurkat. Ja valo tuo myös energiaa ja puhtia ryhtyä hommiin. Sormet syyhyäisivät laittamaan parveketta (joka tähän asti on toiminut lähinnä remonttijätevarastona) kesäkuntoon, mutta täytynee ensin koittaa saada loppuun sisällä keskeneräiset projektit.

  VastaaPoista
 2. @Rossu: Oih, tuli heti halu nähdä kuvia sinun nurkista. Pölyisistäkin. Maalaamattomastakin. Pidättäydymme linjassamme tehdä valintoja hitaasti ja harkiten.

  Yritän myös panostaa parvekkeeseen kevään aikana. Ehkä siitä postauksia myöhemmin.

  VastaaPoista